Sportmassage en Ontspanningsmassage

Wat is sportmassage?

Sportmassage is het toepassen van verschillende handgrepen op een lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en / of eventueel nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen. De sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen in de (aangetaste) spieren, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen, de spieren los te maken, prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen. De sportmasseur kan u ook adviseren over de juiste manier van bewegen. Een sportmassage is een stevigere massage dan een ontspanningsmassage. Hierdoor worden specifieke klachten als rugpijn, vastzittende schouders, nekklachten en ‘knopen’ in de spieren op een effectieve wijze aangepakt.

Wanneer een sportmassage?

Bij Topsport.
Indien u topsporter bent of u wilt presteren op een hoger niveau dan wordt massage in overleg met de fysiotherapeut gedaan. Er zal dan gekeken worden naar training en wedstrijd schema en vanuit hier worden dan voor u de beste tijd / frequentie bepaald voor de massage.

Bij weinig sport / recreatie sport.
Ook als u recreatief sport (enkele keren per week of meerdere sporten) is een bezoek aan een sportmasseur aan te raden. De massage kan dan al een vrij snel een gunstig effect hebben op de doorbloeding van het weefsel zodat u weer optimaal kunt sporten.

Bij niet sporters.
Ook voor niet sporters kan sportmassage goed zijn. Denk aan rug-, nek-, en schouderklachten die vaak worden veroorzaakt door een verkeerde werkhouding. Ook stress speelt hierbij vaak een belangrijke rol. Door een verkrampte houding kunnen verhardingen in spieren ontstaan. Een aantal massagebehandelingen kan al verlichting geven of kan de klachten helemaal laten verdwijnen.

Ontspanningsmassage

Ook als niet sporter kunt u bij ons terecht voor een ontspanningsmassage. Klachten als rugpijn, knopen in spieren in rug en nek kunnen wij hiermee verhelpen. De massage kan ook dienen als ontspanning bij stress en biedt u een moment van persoonlijke aandacht voor uw lichaam.

Bel voor een afspraak naar 075-7200850 of vul het contactformulier in dan nemen wij contact met u op.

 

Ja, ik wil een sport- of ontspanningsmassage